Contact us


If you would like to discuss your project with us,
please contact us

by phone +3O 2821053189,
by mail at info@studiodesign.gr
or fill out the form.

Name *

EMail *

Subject *
MORUM boutique hotel
Το πρωτότυπο αρχιτεκτονικό και σχεδιαστικό concept συνδυάζει με αρμονία τα στοιχεία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής παράδοσης και τη φιλοσοφία της αυθεντικής διακόσμησης.
Σχεδιάστηκε βασιζόμενο στην ιδιαίτερη αισθητική και τον μοντέρνο εκλεκτικισμό, το αποτέλεσμα είναι απλό και συνάμα πολυτελές, επιτρέποντας την εύκολη προσαρμογή και διαμονή των καλεσμένων.

Εσωτερικά. Η εξασφάλιση, η ευελιξία της λειτουργικότητας και η υψηλή αισθητική είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν τον εσωτερικό χώρο.

Η επιλογή των υλικών έγινε με σκοπό τη δημιουργία ενός "κελύφους". Για την απόδοση αυτού του αποτελέσματος συνετέλεσε η επιλογη της τσιμεντοκονίας (σε γήινους τόνους) για το σύνολο του χώρου εσωτερικά ( τοίχος - πάτωμα - οροφή ), η προσεκτική σχεδίαση και κάλυψη όλων των δομικών στοιχείων καθώς και η ιδιαίτερη επιλογή των φωτιστικών σωμάτων (spot) τα όποια και ενσωματώθηκαν στην τοιχοποιία με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής και ήρεμης ατμόσφαιρας.
Τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου όπως τα κουφώματα, η ανοιχτή ντουλάπα και τα τζαμιά που λειτουργούν ως διαχωρισμός των μπάνιων, είναι σε μαύρο ματ χρώμα. Η αντίθεση αυτή δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα σχέση που προσδίδει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα και μια πολυτέλεια στο χώρο, ενώ εντείνεται ακόμα περισσότερο με τα μασίφ ξύλιν στοιχεία ( δρυς ) που δίνουν την παρουσία τους στα έπιπλα και στα ράφια.
Αρχιτεκτονική μελέτη χώρου / Interior design : Καρτσωνάκης Αργύρης
Ανάλυση ισογείου / RECEPTION

Στο ισόγειο του κτιρίου έχει μελετηθεί ένας χώρος υποδοχής με εμβαδόν 36,30τμ.
Η διακόσμηση του χωρου βασιστηκε στην λογική του κτιρίου δινοντας συνεχεια στα υλικά. Η επιλογή και η τοποθέτηση του δέντρου πάνω στο έπιπλο της ρεσεψιόν εδωσε ενα επιπλέον στοιχείο στον ηδη ιδιαίτερο χώρο του ισογείου. Για βασική είσοδο της ρεσεψιόν επιλέχτηκε μια γυάλινη αυτόματη πόρτα και από την πλευρά του μπουφέ μια μεγάλη τζαμαρία με κάθετη κίνηση. Η εξυπηρέτηση των ενοικιαστών γίνεται ενσύρματα επάνω σε ένα ημικυκλικό μεταλλικό έπιπλο στη μέση του χώρου (σημ. πίσω από το δέντρο) με ξύλινο τελείωμα. Οι λειτουργιές καλύπτονται συνδυάστηκα από ένα γραφείο στην πλάτη του ημικυκλικού επίπλου (απέναντι από την είσοδο) με την χρήση του γραφείου αυτου να προορίζεται αποκλειστικά για την ρεσεψιονίστ. Το εν λογω γραφείο κλείνει με ένα 3φυλλο επάλληλο κρεμαστό μηχανισμό κατά το διάστημα που δεν κρίνεται απαραίτητη η χρήση του. Στον ίδιο χώρο εσωτερικά και κατά μήκος αυτού, εχει κατασκευαστεί, ένα ερμάριο με ντουλάπια από δρυς φυσικό. Πρόκειται για ένα έπιπλο που λειτούργει ως μπουφές κατά τις πρωινές ώρες και μετά το πέρας του πρωινού γίνεται η άμεση αποθήκευση των πραγμάτων.

Στο χώρο του ισογείου και δεξιά της ρεσεψιόν (εξωτερικά) έχει μελετηθεί ο χώρος του πρωινού . Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 8 τραπέζια (32 άτομα). Το εμβαδόν του χώρου είναι 44,12τμ εκ των οποίων τα 23,69 στεγάζονται από μια μεταλλική μετασκευή με τζάμι. Επίσης για τη ανάδειξη του χώρου αυτού και συνάμα κάλυψης του ορίου σχεδιάστηκε περιμετρικά ένας φυτεμένος τοίχος με κρυφό φωτισμό.
Ο βασικός φωτισμός του χώρου της ρεσεψιόν γίνεται από τα 4 κρεμαστά φωτιστικά (halo) καθώς και τα 3 χωνευτά φωτιστικά σποτ της bright πάνω από το έπιπλο (σ.σ. πρωινού) επίσης για την νοητή όδευση στο χώρο έχει τοποθετηθεί μέσα σε μεταλλικό προφίλ φωτιστικό RGBW στο δάπεδο (rgbw ledstripe 7.2w ip65 24v).

Ανάλυση 1’ και 2’ ορόφου / SUITES

Τα διαμερίσματα που έχουν σχεδιαστεί για τον Α’ και τον Β’ όροφο είναι τυπικά και καταλαμβάνουν το σύνολο των τετραγωνικών ανά όροφο. Το εμβαδόν των διαμερισμάτων είναι 59,47 τ.μ .
Το κάθε διαμέρισμα αποτελείται από 2 διαφορετικούς χώρους, το σαλόνι με την κουζινα-τραπεζαρία και το υπνοδωμάτιο με ένα αρκετά μεγάλο χώρο για τουαλέτα .
Οι χώροι αυτοί διαχωρίζονται μεταξύ τους με μια κρεμαστή ξύλινη συρόμενη πόρτα 300μ*270υ και η οποία αποτελείται από φυσικό δρυς, δίνοντας με αυτό το τρόπο την επιλογή να λειτούργει και σαν ενιαίο διαμέρισμα.Ο μηχανισμος της πορτας είναι κρυφος στο ταβανι.
Ο περιμετρικός διαχωρισμός του χώρου της τουαλέτας και του ντους γινεται με τζάμια τριπλεξ μαύρου ματ χρώματος.

Επισης κατα μηκος του υπνοδωματίου έχει σχεδιαστεί ένα ενιαίο έπιπλο με συρτάρια και ντουλάπια. Το έπιπλο αυτό εξυπηρετεί από την μια πλευρά το γραφείο με μια θέση για καρέκλα και από την άλλη τον νιπτήρα που τοποθετείται πάνω του. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και μια κρεμαστή σιδερένια μετασκευή που λειτούργει ως κρεμάστρα για ρούχα.Ανάλυση 3 - 7’ ορόφου / STUDIOS

Για τους επομένους τέσσερις ορόφους (Γ,Δ,Ε,ΣΤ ) έχουν σχεδιαστεί διπλά διαμερίσματα ανά όροφο, σε μορφή studios. Το εμβαδόν του αντιστοίχων διαμερισμάτων χωρίς τους κοινόχρηστους χώρους είναι:
Studio 1 : 27,67 τ.μ πλέον του στεγασμένου χώρου (Η/Χ) 3.91τμ και του εξώστη 5,42τμ.
Studio 2 : 31,80 τ.μ πλέον του στεγασμένου χώρου (Η/Χ) 3.79τμ και του εξώστη 5,25τμ.
Σημαντικο στοιχειο οτι δίνεται η δυνατότητα συνένωσης με την τοποθετηση μιας έξτρα πόρτας ωστε να μπορούν να φιλοξενηθούν εως και 6 άτομα.
Τα διαμερίσματα αυτά αποτελούνται από ένα ενιαίο χώρο, στον όποιο έχει σχεδιαστεί ένα μικρό σαλόνι και ενας χώρος για το κρεβάτι . Ο διαχωρισμός της τουαλέτας από το υπόλοιπο χώρο του δωματίου γίνεται με έναν διάτρητο κεραμικό τοίχο.
Η ιδία λογική διακοσμησης ακολουθήθηκε και στα διαμερίσματα αυτα. Στο δάπεδο χρησιμοποιηθηκαν τσιμεντοκονίες και στους τοίχους και το ταβάνι με τον ίδιο χρωματισμό (stuccoitaliano / marmorino). Επιλεχθηκαν 2 ασύμμετρα κρεμαστά φωτιστικά για την οροφή (Νordlux/Strap) για το σαλόνι και χωνευτά spot της bright στην οροφή ως συμπληρωτικός φωτισμός .Στο χώρο, της κρεβατοκάμαρας θα τοποθετηθηκαν δεξιά & αριστερά του κρεβατιού απλίκες της Nordlux/brassy.Ανάλυση 8-9’ ορόφου / LOFT

Για το ρετιρέ έχει σχεδιαστεί ένα διαμέρισμα που αναπτύσσεται σε 2 ορόφους (μεζονέτα) και καταλαμβάνει το σύνολο των τετραγωνικών μετρων των 2 ορόφων. Το εμβαδόν του διαμερίσματος είναι 63,44 τ.μ πλέον 22,30τμ των εξωστών.
Στο α’ τμήμα (8ου ορόφου) βρίσκεται ενας ενιαιος χώρος που φιλοξενεί το σαλόνι, την τραπεζαρία, τον χώρο των λουτρών καθώς και μιας ανοιχτής ξύλινης σκάλας η οποία περνά πάνω από τη κουζίνα και οδηγεί στο πατάρι .
Στο δεύτερο τμήμα ( 9ου ορόφου) υπάρχει το υπνοδωμάτιο της μεζονέτας μαζί με ένα χώρο για λουτρό και Jacuzzi.
Σημαντικο αρχιτεκτονικό στοιχείο του διαμερίσμος είναι η οπισθοχώρηση μεταξύ 8ου & 9ου ορόφου και η οποία καλύπτεται με αλουμινοκατασκευή σε διαγώνια μορφή ακολουθώντας το ιδεατό στερεό του κτιρίου.Contact us


If you would like to discuss your project with us,
please contact us
by phone +3O 2821053189,
by mail at info@studiodesign.gr
or fill out the form.

Name *

EMail *

Subject *Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...