Contact us


If you would like to discuss your project with us,
please contact us

by phone +3O 2821053189,
by mail at info@studiodesign.gr
or fill out the form.

Name *

EMail *

Subject *



Silver beach
hotel
Το ξενοδοχείο “Silver beach” βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την παραλία στο Γεράνι στα Χανιά και είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά.Η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, αποφάσισε να κάνει το ποιοτικό άλμα και να ξεχωρίσει, προσφέροντας πολύ υψηλά στάνταρ διαμονής με έμφαση στη λειτουργικότητα αλλά και στην αισθητική των χώρων.

Πρόκειται για μια επέκταση σε υφισταμένη μονάδα με 3 νέα κτίρια συνολικού εμβαδού 3000 τ.μέτρων . Το κεντρικό κτίριο ξεπερνά τα 1500τμ και έχει τοποθετηθεί ενδιάμεσα της παλαιάς και της νέας μονάδας. Τα κτίρια είναι εναρμονισμένα και ενταγμένα στον τοπίο, με σεβασμό στη φύση λαμβάνοντας σαν σημείο αναφοράς τις σύγχρονες τάσεις, απαιτήσεις και συνθήκες. Η αρχιτεκτονική του συγκροτήματος είναι εμπνευσμένη από το τοπικό αρχιτεκτονικό ύφος και συνθέτει με απόλυτη ισορροπία το παραδοσιακό και το σύγχρονο. Ο σχεδιασμός του αποκαλύπτει την υψηλή αισθητική του συγκροτήματος, αναδεικνύοντας παράλληλα το μαγευτικό σκηνικό της ελληνικής φύσης.

Αρχιτεκτονικη μελετη (Α' οικ.αδεια): Χαραλαμπίδης Γιώργος
Αρχιτεκτονικη μελετη (Aναθεωρηση οικοδ. αδειας):  Χαραλαμπίδης Γιώργος, Καρτσωνάκης Αργύρης,
Στατικη μελετη :  Χαραλαμπίδη Βαρβάρα
Μηχανολογικη μελετη:  Κουκλάκης Λευτέρης
Διακοσμητικη Μελετη:  Καρτσωνακης Αργυρης
Aποπερατωση:  Μαρτιος 2018
Επιπλα:φυσικος δρυς
φωτισμος :VK lighting , Vibia lighting























"Το κόσμημα του ξενοδοχείου θα χαρακτηρίζαμε τη ρεσεψιόν."

Ο χώρος που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε το εστιατόριο ανακαινίστηκε. Στο τμήμα αυτό στεγάστηκε ο χώρος υποδοχής, το μπαρ, με ένα υπαίθριο χώρο καθώς και οι χώροι των γραφείων.
Με ένα αρκετά ιδιαίτερο σχεδιασμό, η ρεσεψιόν έγινε ένας χώρος γεμάτος γοητευτικές εμπειρίες.. Αρχικά καλύφτηκαν οι κολώνες και τα δοκάρια με γυψοσανίδα και διαμορφώθηκαν εσοχές με φωτισμούς.Το έπιπλο της ρεσεψιόν καλύφθηκε στο σύνολο του απο λευκό μάρμαρο. Παράλληλα της ρεσεψιόν και με σκοπό το διαχωρισμό της σάλας με τους χώρους τα γραφείων κατασκευάστηκε ενας ξυλινος ογκος 12 μετρων αποτελούμενος εξολοκλήρου απο κάθετη ξυλεία (δρύς). Επίσης για τις ανάγκες ειδικά του χώρου του αίθριου - πάνω από τη ρεσεψιόν, τοποθετήθηκε μια φωτιζόμενη (rgbw led) μεταλλική κατασκευή 16 τ.μετρων κομμένη σε cnc.
Μετά την επέκταση, το ξενοδοχείο απέκτησε ένα ακόμα χώρο με ένα νέο κτίριο, το εστιατόριο.

Το κτίριο του στεγάστηκε το εστιατόριο τοποθετήθηκε στη συνέχεια της ανακαινισμένης ρεσεψιόν και κάτω από τη τον υπαίθριο χώρο του μπαρ.
Το εστιατόριο έχει εμβαδόν 800τμ (εστιατόριο - κουζίνα) και περιβάλλεται εξωτερικά από υπερυψωμένους πεζόδρομους κάτω από τους οποίους έχει διαμορφωθεί μια λίμνη 250 τ. μέτρων. Η «λίμνη» λειτούργει σαν υπερχείλιση στην 300 τ. μέτρων πισίνα, (που εξυπηρετεί τις ανάγκες του ξενοδοχείου) και εκτίνεται μπροστά από όλο το μήκος της κυκλικής τζαμαρίας του εστιατόριου. Σκοπός μας ήταν να αγκαλιάσει η φυσική ομορφιά του νερού σε κάθε πλευρά του χώρου. Εσωτερικά είχαμε να αντιμετωπιστούμε μετά την επανασχεδίαση της αρχιτεκτονικής μέλέτης και αναθεώρηση της αδείας, μια συστοιχία κολονών.
Για να αλλαξει η συμμετρία αυτή κατασκευάστηκε ένα ασύμμετρος κάναβος απο 8 πλαισια.Περιμετρικά αυτων και σε ακανόνιστες γραμμές τοποθετήθηκαν τα φωτιστικα της vibia καθως και ο γραμμικος φωτισμος που επιλέχθηκε για το διάχυτο φωτισμό του χώρου. Το τραπέζια τοποθετήθηκαν με κριτήριο τη λειτουργικότητα. Διαμορφώθηκαν ζαρτνινίερες (φυτεύσεις) ανάμεσα στις κολώνες και τοποθετηθηκαν ξύλινα παγκάκια και απο τις 2 τους πλευρες, δίνοντας με αυτό το τρόπο ξεχωριστούς χώρους εστίασης με θέα την πισίνα.
Τα νέα δωμάτια διαμορφώθηκαν στα αλλά 2 νέα κτίρια με 200 κλίνες και σε εμβαδόν 1600τμ. Η τοποθέτηση των κτιρίων έγινε παράλληλα στον αιγιαλό προσφέροντας ανεμπόδιστη θέα στη παράλια. Στο χώρο των δωματίων κυριαρχεί το λευκό. Κάθε γωνιά του δωματίου είναι απόλυτα εργονομική και εναρμονισμένη με το μινιμαλιστικό στυλ του ξενοδοχείου. Βάση των παραπάνω και με άμεσο στόχο τον διαχωρισμό του δωματίου (σαλόνι / κρεβάτι ) σχεδιαστήκαν οι ξύλινες συρόμενες πόρτες (6 φύλλα). Επίσης θετικό ρόλο για το ύφος του δωματίου «έπαιξε» και η συρομένη ντουλάπα που φιλοξένησε διακριτικά το βεστιάριο και το πολύκουζινάκι. Οι ξύλινες επιφάνειες - από φυσικό δρυς - και οι μικρές τονικές επιλογές στην επίπλωση του χώρου με χρώματα του μπεζ και του μπλε δημιουργούν στο σύνολο τους μια ανάλαφρη καλοκαιρινή διάθεση και μια άνετη διαμονή.

Contact us


If you would like to discuss your project with us,
please contact us
by phone +3O 2821053189,
by mail at info@studiodesign.gr
or fill out the form.

Name *

EMail *

Subject *



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...